Григор Димитров » Новини » Григор не даде сет на Циципас на демо турнира „The Boodles“

Григор не даде сет на Циципас на демо турнира „The Boodles“

Григор Димитров записа победа в първия си демонстративен двубой през тази седмица, след като по-рано през днешния ден се наложи със 7-6(4) 6-1 над 19-годишния талант Стефанос Циципас в среща от провеждащия се в Стоук Парк турнир „The Boodles 2018“.

Двубоят започна с няколко бързи гейма за сервиращите, но при 1-2 Григор допусна две двойни грешки и позволи на Циципас да достигне до първи шанс за пробив. Младият грък моментално се възползва от открилата се възможност, а след това отново задържа подаването си и поведе с 4-1.

Григор все пак спря серията на съперника си, а още в следващия гейм няколко неточности от ракетата на Циципас доведоха до 0-40 и три шанса за рибрейк. 19-годишният талант успя да отрази и трите брейкпойнта, но Димитров си осигури още една възможност и този път не сгреши.

Нататък и двамата печелеха без особени затруднения собствените си подавания и напълно очаквано се стигна до тайбрек. Там Циципас наниза три аса в първите си три разигравания на собствен сервис, а при 3-3 предизвика грешка от ракетата на Димитров и получи минипробив. Той обаче моментално пропиля преднината си с двойна грешка, а мощен уинър от ретур доведе до 5-4 в полза на Григор, който след това спечели двете точки на свой сервис и затвори сета в своя полза.

Във втората част Димитров успя да повиши нивото на играта си и започна да печели повече лесни точки от сервис. При 2-1 българинът наниза три печеливши удара от форхенд и достигна до два брейкпойнта и макар Циципас да отрази първия, при втория последва пореден уинър от форхенд за Григор и пробивът стана факт.

Първата ни ракета затвърди за 4-1, след което продължи да поставя под напрежение своя съперник, а това му гарантира възможност за още един пробив. И тук Григор не се поколеба и моментално грабна шанса си с минаващ удар, а при 5-1 не сгреши, сервирайки за крайната победа.

Все още не е ясно дали Димитров ще изиграе още един мач на кортовете в Стоук Парк, но пък в четвъртък българинът има заплануван сблъсък с руснака Карен Хачанов на демонстративния турнир „Aspall Tennis Classic“ в Хърлингам Клъб.