Григор Димитров » Новини » Григор преклони глава пред Джокович след само 65 минути игра

Григор преклони глава пред Джокович след само 65 минути игра

Григор Димитров приключи участието си на турнира с награден фонд 2,116,915 евро в Куинс, след като в двубой от втори кръг не успя да се противопостави по абсолютно никакъв начин на Новак

Джокович, отстъпвайки на бившия №1 с 4-6 1-6 след само 65 минути игра на Централния корт.
Българинът напуска състезанието с чек на стойност 27,860 евро и 45 точки за световната ранглиста, но няма да прибави нови към актива си, тъй като защитаваше общо 180 от достигането си до полуфиналите през 2017-а. В понеделник Григор може отново да загуби позицията си в Топ 5, като това би се случило, ако Марин Чилич достигне отново до финала в Куинс.

Началото на днешната среща премина под контрола на сервиращите, които задържаха без особени затруднения своите подавания и не позволяваха да се стигне дори до дюс. Стигна се до 4-5, когато с двойна и непредизвикана грешка Григор изостана с 0-30, а неразчетено излизане на мрежата донесе три поредни сетпойнта за Новак. Българинът неутрализира първите два, но при третия ръката му отново трепна и той предаде частта с нова двойна грешка.

За съжаление ситуацията на корта не се промени във втория сет, където макар да измъкна първия си гейм, при 1-2 Димитров отново загуби подаването си след две двойни грешки. Джокович затвърди, след което се възползва от поредния си шанс за пробив, а при 5-1 неутрализира първия и единствен брейкпойнт за Григор преди да затвори мача в своя полза.