Григор Димитров » Новини » Григор Димитров ще си партнира с Харисън на двойки в Куинс

Григор Димитров ще си партнира с Харисън на двойки в Куинс

Григор Димитров ще открие сезона на тревни кортове с участие на турнира „Fever-Tree Championships“, който ще се проведе от 18 до 24 юни в Куинс, а през днешния ден стана ясно, че първата ни ракета ще се включи и в състезанието на двойки, където негов партньор ще бъде Райън Харисън.

Това ще бъде втори случай, в който българинът и американецът ще играят заедно на двойки. В началото на сезона двамата си партнираха в Бризбън, където записаха две победи по пътя си към полуфиналите, но Харисън се отказа поради умора преди битката за място на финала.

„Fever-Tree Championships“ несъмнено е един от любимите турнири на Димитров, за когото това ще бъде юбилейно десето поредно участие в състезанието. На тревните кортове в Куинс българинът е записал общо 15 победи, а през 2014-а година успя да спечели титлата след драматична победа с 6-7(8) 7-6(1) 7-6(6) на Фелисиано Лопес.

През този сезон Григор ще бъде поставен под №3 в основната схема, а в нея се очаква да се включат 17 играчи от настоящия топ 30, сред които се отличават имена като Надал, Чилич, Дел Потро, Мъри, Андерсън, Гофен, Бердих, Кирьос, Раонич, Вавринка и миналогодишния шампион Лопес.