Григор потвърди участие в тазгодишното издание на "Laver Cup"

    Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе избран да бъде част от отбора на Европа в предстоящото второ издание на престижния демонстративен турнир "Laver Cup", който този път ще се проведе от 21 до 23 септември в Чикаго.
    Бьорн Борг и Томас Енквист ще бъдат капитани на отбора на Европа, в който освен първата ни ракета попаднаха още играчи като Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев и Давид Гофен. Последният шести участник в тима все още не е обявен.
    Техни съперници ще бъдат Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Джон Изнър, Диего Шварцман и Ник Кирьос, като шестият участник в отбора на Света също все още не е обявен. Начело на техния отбор ще бъдат Джон и Патрик Макенроу.
    "Нямам търпение да се присъединя към всички тези страхотни играчи и заедно да се изправи срещу отбора на Света в Чикаго. За мен ще е чест да деля корта с подобна група от невероятни тенисисти и да имам шанс да играя в един отбор с тях", заяви Григор.
    "Развълнуван съм да посетя Чикаго и съм сигурен, че ще получим голяма подкрепа от феновете там, макар че през тази година не сме домакини в турнира. Laver Cup е уникален турнир и ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора на Европа да защити титлата си", завърши Димитров.
13 Август 2018 г. | 16:30 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site