Григор Димитров потвърди участие на турнирите в Пекин и Виена

    Първата ни ракета Григор Димитров потвърди участието си на силния турнир с награден фонд $4,658,510 в Пекин. Състезанието "China Open" е от категорията АТР 500 и ще се проведе в китайската столица в периода от 1 до 7 октомври.
    Българинът ще участва за шести път на турнира в Пекин, където отпадна още на старта при първите си две участия, но след това успя да достигне до четвъртфиналите през 2014 г., отстъпи на Мъри в спора за титлата през 2016 г., а през изминалия сезон бе спрян от Надал на полуфиналите.
    И през тази година турнирът "China Open" се очертава като едно от най-силните състезания от категорията АТР 500. Освен първата ни ракета, към този момент своето участие в китайската столица са потвърдили още Рафаел Надал, Александър Зверев, Хуан Мартин дел Потро и Анди Мъри.
    Азиатското турне за Григор Димитров и останалите играчи ще приключи с участие на Мастърса в Шанхай, а дали българинът ще прибави още един турнир към програмата си преди състезанието в Пекин ще стане ясно в близките няколко седмици.
    По традиция сезонът за българина ще приключи с участие на турнирите в зала в Европа, където вече потвърди участието си на състезанието с наградем фонд 2,788,570 евро във Виена. За Григор това ще бъде дебютно участие в австрийската столица, след като през изминалия сезон получи WC за основната схема, но се отказа преди началото на турнира.
06 Август 2018 г. | 21:40 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site