Григор: Не е лесно да приема загубата, но трябва да остана позитивен

    За първи път от дебюта си през 2009 г. Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън още в двубой от първи кръг на основната схема, след като през вчерашния ден отстъпи с 6-1 6-7(4) 6-7(5) 4-6 на бившия №3 Стан Вавринка.
    "Няма нужда от паника, не съм такъв човек. Ще се опитам да остана позитивен, защото знам, че това е едно от най-трудните неща, особено когато отпаднеш рано в турнира. Просто трябва да останеш позитивен, не може да се поддадеш на отчаянието", сподели Григор след загубата.
    "Никога не ми е било лесно да приемам загубите, особено на турнир като този, където в миналото съм побеждавал големи имена на Централния корт и съм играл някои тежки мачове срещу тях. Трудно ми е да го преглътна, но за да спечелиш трофея са нужни седем победи.
    Винаги изисквам много от себе си. Може би това е всичко, което тялото ми може да изтърпи в момента. Смятам, че е много трудно да достигнеш до определено ниво и да искаш да продължиш напред, но последните 2-3 процента са най-трудни за постигане. С всяка година израстваш, успяваш да достигнеш до №3 в света. Каква е следващата стъпка? Да станеш №1. Но тези последни стъпки правят голямата разлика", добави Димитров.
    "Събират се много мачове и това се отразява не само на тялото ти, но и на психиката ти. През тази година имаше много мачове, в които трябваше да се боря за обрат, след като съм загубил първия сет. Но за да бъдеш най-добрият, трябва да правиш именно това всяка година."
    Димитров призна, че не е очаквал да му бъде лесно, дори и след най-успешния сезон в кариерата му, в който спечели титлите в Синсинати и на АТР финалите в Лондон, за да достигне до №3 в ранглистата.
    "Пътят е труден, просто е. Определено не съм щастлив да загубя в първия кръг на Уимбълдън. Дори не си спомням последния път, когато това ми се случи. Все още съм в шок, но ще трябва да го приема. Не знам какво ще предприема сега. Един от малкото позитиви е, че ще мога да си взема почивка и да оставя ракетата настрани за известно време.
    Малка почивка няма да ми навреди. Както казах, най-важното нещо е да остана позитивен. Това е най-трудната задача. Да знаеш, че си аут от турнира и да гледаш мачовете по телевизията няма да бъде лесно. Но ако всичко беше лесно, нямаше да говорим за тенис", завърши българинът, чийто следващ заявен турнир е Мастърса в Торонто през август.
   
   
Пълен запис на двубоя Григор Димитров - Стан Вавринка:
   
   
12 Юли 2018 г. | 08:34 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site