Григор Димитров отпадна още на старта на турнира в Дубай

    Григор Димитров приключи рано-рано участието си на турнира с награден фонд $3,057,135 в Дубай, след като в двубой от първи кръг допусна пълен обрат срещу състезаващия се с покана от организаторите Малек Джазири, отстъпвайки с 6-4 5-7 4-6 след два часа и 17 минути игра.
    Водачът в основната схема бе далеч от най-добрия си тенис и за целия мач допусна общо 41 непредизвикани и 12 двойни грешки. Григор успя да реализира само един от осемте си шанса за пробив, а от своя страна загуби по веднъж подаването си във втория и третия сет, което се оказа достатъчно за Джазири да измъкне крайната победа.
    Днешната среща стартира позитивно за българина, който спечели откриващото си подаване, а след това моментално поведе с 0-40 на ретур и имаше пред себе си три поредни шанса за пробив. За съжаление Димитров не успя да се възползва от тях и последваха три грешки от ретур, след което Джазири все пак задържа подаването си.
    Нататък резултатът вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 5-4, когато представителят на Тунис трябваше да сервира за оставането си в сета. Чудесен ретур осигури на Григор аванс от 15-30, а след това Джазири се поддаде на напрежението и предаде частта след две поредни двойни грешки.
    На старта на втората част и двамата печелеха без особени затруднения своите подавания, но постепенно нивото на играта на Григор спадна, грешките зачестига и проблемите не закъсняха. При 3-3 той неутрализира шанс за пробив, при 4-4 отрази още два такива, а при 5-5 отново позволи на Джазири да достигне до скрит сетпойнт.
    И тук Димитров успя да спаси един брейкпойнт, но при втория представителят на Тунис в крайна сметка успя да се възползва. Григор продължи да се бори и достигна до възможност за моментален рибрейк, но след това изкара топката на милиметри в аут и след още две точки Джазири изравни резултата в сетовете.
    В началото на третата част Димитров успя да стабилизира сервиса си и спечели без особени затруднения първите си няколко подавания, а при 3-2 дори достигна до два шанса за пробив. За съжаление българинът не успя да се възползва, а след това с двойна грешка предостави три поредни брейкпойнта на съперника си, а той моментално проби.
    Представителят на Тунис успя да затвърди за 5-3, след което отново притисна българина от ретур и достигна до мачпойнт. Григор не се предаде и го неутрализира, малко по-късно отрази още един и все пак задържа подаването си. Българинът дори имаше шанс да се върне в резултата, но Джазири не се пречупи и в крайна сметка затвори мача на свой сервис.
27 Февруари 2018 г. | 19:38 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site