Димитров и Зверев победиха Австралия в шоуто "FAST4 Showdown"

    Григор Димитров продължава подготовката си за предстоящия Australian Open, а през днешния ден се включи в демонстративния турнир "FAST4 Showdown", който се проведе на "Ken Rosewall Arena" в Сидни. И през този сезон състезанието противопостави отбора на Света в състав Григор Димитров и Александър Зверев срещу съставът на Австралия - Ник Кирьос и Лейтън Хюит.
    В състезанието се използваха няколко иновативни правила, допринасящи за по-бързото приключване на двубоите. Играта не бива спирана, ако тенисистът закачи мрежата при изпълнение на сервис, а също така са премахнати предимствата в геймовете и при 40-40 се изиграва решителна точка. Сетовете също са в съкратен вариант и се играе до спечелването на 4 гейма от даден тенисист, като при резултат 3-3 се провежда съкратен тайбрек.
    В първия двубой на корта излязоха Александър Зверев и Ник Кирьос, а с победата се поздрави германецът след успех с 4-3(3) 1-4 [5-1]. След това на корта излезе и Григор Димитров, а негов съперник бе бившият №1 Лейтън Хюит, който се завръща временно на тура за участие на двойки в предстоящия Australian Open.
    Още в откриващия гейм австралиецът достигна до два шанса за пробив след двойна грешка на Григор, но световният №3 все пак грабна следващите две точки, а с това и подаването си. Нещо повече - Димитров успя от своя страна да реализира пробив, след което неутрализира още два брейкпойнта преди да затвърди за 3-0, а в крайна сметка взе сета с 4-1.
    На старта на втората част и двамата задържаха по веднъж подаванията си за 1-1, когато Григор отново притисна съперника си и реализира нов пробив. Нататък Димитров запази аванса си до края и в крайна сметка донесе втората победа за отбора на Света с 4-1 4-2.
    Последният трети мач от вечерта беше на двойки и противопостави Димитров/Зверев срещу Кирьос/Хюит, а шоуто и забавните ситуации на корта определено не липсваха. Макар отборът на Света да спечели откриващия гейм в срещата, австралийското дуо набързо пое контрола и спечелиха сета след серия от четири поредни гейма.
    Димитров и Зверев направиха ранен пробив във втората част, но при 2-1 бяха изправени пред три поредни шанса за рибрейк. Двамата отразиха първия, след което се възползваха по най-добрия начин от т.нар. "power play", при който следващото разиграване е с цената на две точки. Така българо-германското дуо измъкна подаването си, а при 3-2 не сгрешиха, сервирайки за сета.
    По този начин се стигна до решителен тайбрек до 5 точки, в който Димитров и Зверев взеха ранен минибрейк, но той набързо бе върнат за 2-2. Последва размяна на по още една точка, след което първо Кирьос и Хюит достигнаха до мачпойнт и той бе реализиран след двойна грешка на Григор за крайното 4-1 2-4 [5-3].
08 Януари 2018 г. | 13:36 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site