Ник Кирьос свали Григор Димитров от шампионския трон в Бризбън

    Григор Димитров приключи участието си на турнира с награден фонд $528,910 в Бризбън, след като в двубой от полуфиналите не успя да запише трета поредна победа срещу Ник Кирьос и допусна обрат с 6-3 1-6 4-6 срещу представителя на домакините след час и 33 минути игра на Централния корт.
    Така миналогодишният шампион напуска състезанието с чек на стойност $23,865 и 90 точки за световната ранглиста, но реално ще загуби 160 точки от актива си, тъй като защитаваше общо 250 от триумфа си на "Brisbane International" през изминалия сезон.
    Полуфиналният сблъсък между Димитров и Кирьос очаквано започна със сериозно предимство за сервиращите. Резултатът вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 3-2, когато Григор успя да навлезе в няколко разигравания и моментално се възползва от това, повеждайки с 15-40 в подаването на съперника.
    Миналогодишният шампион не се нуждаеше от повече шансове и реализира още първия брейкпойнт след чудесен лоб и последвал завършващ удар от смач. Пробивът бе затвърден с бърз сервис гейм на 15, а при 5-3 последва още един, с който българинът окончателно сложи край на откриващия сет.
    Във втората част ролите на корта набързо се размениха, след като при 1-2 Григор допусна няколко непредизвикани грешки и позволи на Кирьос да достигне до шанс за пробив. Той бе отразен с мощен сервис, но малко по-късно австралиецът си осигури още една възможност и този път не сгреши, след което и затвърди пробива си за 4-1.
    За съжаление грешките от ракетата на Димитров продължиха да валят и в следващите минути, което доведе до изоставане с 0-40. Григор спаси два брейкпойнта, но при третия последва още една неточност и при 5-1 представителят на домакините успешно затвори сета на свой сервис.
    Димитров спря серията на съперника си и стабилизира играта в собствените си подавания, но при 3-3 началният му удар отново изчезна и след няколко добре насочени ретура Кирьос си гарантира два шанса за пробив. Той стана факт след нова неточност от ракетата на Григор, който до края не успя да намери отговор срещу мощните начални удари на австралиеца и допусна първо поражение от три мача с този съперник.
    По този начин Григор Димитров трябваше окончателно приключи участието си на "Brisbane International", след като неговият партньор в турнира на двойки Райън Харисън реши да се откаже от полуфиналния им двубой срещу водачите в схемата Хенри Континен и Джон Пиърс.
06 Януари 2018 г. | 09:54 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site