Григор: Това е невероятно постижение, но имам още какво да покажа

    Григор Димитров триумфира с титлата на заключителния турнир "Nitto ATP Final", след като във финалния двубой успя да преодолее съпротивата на Давид Гофен, надигравайки го със 7-5 4-6 6-3. По този начин българинът спечели най-престижния си трофей до този момент, а ето и какво сподели той след последния си мач за сезона:
    "Определено е страхотно, че успях да спечеля титлата тук. Това е невероятно постижение, но имам още какво да покажа. Занапред искам да се представям по-добре и по-добре. Този триумф ще послужи като една добра основа, върху която да продължим да надграждаме през 2018-а. Очаквам с нетърпение почивката между сезоните, вече знам какво трябва да направя, за да се подготвя добре за предстоящия сезон", сподели Димитров.
    "Постигал съм добри резултати и в миналото, но сега трябва да бъда още по-постоянен на турнири като този и да успявам да повиша нивото си в мачове като този", добави Григор, а след това бе попитан дали е вярвал, че може да спечели турнир като този през изминалия сезон, когато след серия от слаби резултати се смъкна до №40 в ранглистата.
    "Тогава просто си мислех, "Как мога да вкарам три поредни удара в корта?". Но с правилната нагласа, правилните хора до теб и правилната подкрепа, нещата се случват. Този период със сигурност ми помогна много, може би се нуждаех от точно това. Оценявам тези шест-седем месеца, които бяха много трудни за мен.
    Точно в този момент наистина осъзнах върху какво трябва да работя, кои са истинските хора около мен, кой разчита на мен и кой има значение за мен. Научих толкова много уроци от този период", продължи българинът, а след това сподели мнението си за финалният двубой в Лондон.
    "Бях леко уморен, тъй като трябваше да изиграя няколко мача подред срещу солидни съперници. Смятам, че по време на цялата седмица успях да задържа едно добро ниво. Днес знаех, че Давид ще опита нещо ново. Той трябваше да бъде по-агресивен, за да не ми позволи да играя собствената си игра.
    Определено бях леко нервен към края на мача, което е нещо нормално. Но успях да се справя с това и съм много щастлив, че успях да завърша сезона по този начин", завърши Григор Димитров, който от днес вече е №3 в световната ранглиста.
20 Ноември 2017 г. | 09:12 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site