Григор изпусна мачпойнт и отново отпадна в III кръг в Париж

    За пета поредна година Григор Димитров приключи в трети кръг участието си на Мастърса с награден фонд 4,273,775 евро в Париж. Българинът имаше мачпойнт, както и пробив аванс в третия сет, но не издържа на напрежението и в крайна сметка отстъпи с 6-7(10) 7-5 6-7(3) на миналогодишния финалист Джон Изнър.
    Първата ни ракета напуска турнира с чек на стойност 55,610 евро и 90 точки за световната ранглиста, с които в понеделник ще подобри рекордното си класиране до момента, изкачвайки се с две позиции до №6 в подреждането.
    Началото на днешната среща оправда предварителните очаквания за сериозна доминация на сервиращите, които рядко губеха дори точка на собствен начален удар. Стигна се до 3-3, когато с минаващ удар Григор си осигури шанс за пробив, но американецът моментално го неутрализира със сервис в тялото и измъкна подаването си.
    Нещо повече - още в следващия гейм Изнър бе този, който разполагаше с брейкпойнт при 30-40, но последваха два поредни аса за Димитров и той изравни за 4-4. В единадесетия гейм напрежението отново бе върху американеца, но той също отрази възможността за пробив с мощен ас и в крайна сметка се стигна до решителен тайбрек.
    В него грешка от ракетата на Григор осигури минибрейк за съперника му и при 6-3 Изнър разполагаше с три поредни сетпойнта. Димитров не се предаде и в следващите минути спаси общо четири сетпойнта, от своя страна изпусна два шанса да затвори частта в своя полза, но при 10-11 нервите му не издържаха и той предаде сета с двойна грешка.
    Във втората част Григор бе изключително стабилен на собствен сервис и позволи на американеца да достигне до само шест точки от ретур. От своя страна българинът успя да притисне Изнър още при 1-0, когато поведе с 15-40 и имаше нови два шанса за пробив, но и тук американецът намери сили да се измъкне.
    Нататък резултатът вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 6-5, когато миналогодишният финалист допусна първите си две двойни грешки в мача и предостави сетпойнт на Димитров. И тази възможност бе отразена след перфектна игра на мрежата за Изнър, но българинът си осигури още един шанс и този път ръката на гиганта трепна и той предаде сета с нова двойна грешка.
    На старта на решителната трета част Григор печелеше с лекота собствените си подавания, а в същото време постоянно притискаше противника си от ретур. Изнър отрази два брейкпойнта в откриващите си два сервис гейма, а при 2-3 отново се озова в неприятна ситуация и трябваше да спасява нови две възможности за пробив.
    Американецът отново успя да неутрализира опасността, но Димитров не се предаде, достигна до още един брейкпойнт и този път не сгреши. С бърз сервис гейм на нула българинът увеличи преднината си до 5-2, а след това дори имаше мачпойнт в подаването на съперника си, но не успя да го реализира.
    При 5-3 Григор сервираше за спечелването на срещата, но в този момент ръката му трепна и с двойна грешка той предостави два шанса за рибрейк на американеца, който моментално се възползв. В крайна сметка се стигна до решителен тайбрек, в началото на който Григор навакса изоставане от минибрейк, но нова двойна грешка доведе до преднина от 6-2 за Изнър и американецът не трепна, сервирайки за място на четвъртфиналите.
02 Ноември 2017 г. | 18:54 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site