Григор се пречупи срещу Хаасе на осминафиналите в Монреал

    Григор Димитров приключи участието си на Мастърса с награден фонд $5,275,595 в Монреал, след като отново показа сериозни колебания в играта си и този път бе наказан от Робин Хаасе. Холандецът не бе печелил дори сет в предишните им два мача, но днес бе по-стабилният играч на корта и се поздрави с крайната победа след 7-6(3) 4-6 6-1.
    Двубоят започна с оспорван сервис гейм за Димитров, който обаче не допусна да се стигне до шансове за ранен пробив и все пак задържа след няколко равенства. Нататък последваха няколко спокойни подавания за сервиращите, за да се стигне до 3-3, когато след две двойни грешки Григор бе изправен пред първия си брейкпойнт.
    Българинът го неутрализира, след което печеливш минаващ удар за Хаасе му осигури още една възможност, но Димитров все пак се измъкна. Още в следващия гейм двойна грешка на холандеца предостави два поредни шанса за пробив пред Григор, но световният №52 наниза три поредни аса и изравни за 4-4.
    Проблемите за сервиращите не спряха до тук, след като Хаасе отново получи възможност за решителен пробив, която също бе заличена, този път с уинър от форхенд. При 6-5 Григор получи чудесна възможност да измъкне сета, след като нова двойна грешка на холандеца доведе до сетпойнт, но тенденцията се запази и до пробив така и не се стигна.
    Димитров допусна минибрейк още в самото начало на последвалия тайбрек и макар да успя да го върне, малко по-късно допусна две двойни грешки и спечели само една-единствена точка на собствен сервис до края, отстъпвайки с 3-7 точки.
    На старта на втората част печелившо воле на Григор му осигури нов шанс за пробив, но и тук Хаасе намери начин да се измъкне. Все пак при 2-2 ръката на холандеца най-накрая трепна и той предаде подаването си с двойна грешка при общо шестия брейкпойнт на Димитров от началото на двубоя.
    За съжаление още в следващия гейм няколко грешки от ракетата на българина доведоха до шанс за моментален рибрейк, който бе набързо материализиран след неточно воле на Димитров. Все пак българинът дочака своя момент и отново притисна противника си от ретур при 4-4, когато Хаасе отрази три шанса за пробив, но при четвъртия се пречупи и предаде гейма си с двойна грешка, след което Григор затвори сета в своя полза.
    Решителната трета част започна с няколко бързи гейма за сервиращите, но при 1-2 първият начален удар на Димитров отново изчезна, а след няколко неточности от форхенд българинът позволи да се стигне и до пробив. Това се оказа и преломния момент в мача, след като до края на мача Григор взе всичко на всичко самод две точки.
    Димитров напуска Монреал с чек на стойност $58,295 от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, в която и през следващата седмица ще остане под №11. Сега за българина предстои участие на Мастърса в Синсинати, където след отказванията на Джокович, Мъри и Вавринка отново ще бъде сред първите осем поставени в основната схема.
11 Август 2017 г. | 00:32 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site