Братята Брайън спряха дуото Димитров/Дел Потро в Монреал

    По-малко от час след победата си над Миша Зверев, Григор Димитров излезе отново на кортовете в Монреал за двубоя си от втори кръг на двойки, но заедно с Хуан Мартин дел Потро не успяха да поднесат изненадата срещу Боб и Майк Брайън, отстъпвайки с 3-6 5-7 след 63 минути игра.
    Все пак с достигането си до осминафиналите Димитров и Дел Потро си гарантираха чек на стойност $18,050 и по 90 точки за световната ранглиста на двойки, с които в понеделник българинът ще се изкачи с над 100 позиции до около №237.
    Братята Брайън откриха днешния двубой с бърз сервис гейм на нула, а след това набързо се добраха до два шанса за ранен пробив и материализираха втория за 2-0. Още в следващия гейм българо-аржентинското дуо получи три поредни възможности за рибрейк, но не се възползваха и до края на сета американците не им дадоха нов шанс да се завърнат в резултата.
    Втората част бе далеч по-оспорвана и в почти всеки сервис гейм се стигаше до шансове за пробив. Димитров и Дел Потро пропуснаха три възможности при 1-0, след което от своя страна отразиха брейкпойнт, за да се стигне до четвъртия гейм, когато все пак материализираха общо седмия си шанс и малко по-късно вече водеха с 4-1.
    Но отговорът на най-успешната двойка в историята на тениса не закъсня - братята Брайън набързо се върнаха в резултата с три поредни гейма, след което дори имаха възможности за още един брейк. Григор и Хуан Мартин все пак се измъкнаха, след което дори имаха два сетпойнта, но американският тандем отрази опасността и не им даде нов гейм до края на двубоя.
    Григор Димитров продължава участието си в състезанието на сингъл, където в трети кръг ще се изправи срещу Робин Хаасе. Мачът им е втори в програмата на корт "Banque Nationale" и ще започне в четвъртък около 21:00-21:30 ч. българско време.
   
   Полезни връзки:
   Основна схемa
   Програма за деня
   Livescore
10 Август 2017 г. | 08:02 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site