Григор напусна Вашингтон след тежка загуба от Данил Медведев

    Григор Димитров приключи участието си на силния турнир с награден фонд $2,002,460 във Вашингтон, след като в двубоя си от трети кръг отново бе много далеч от най-добрия си тенис и бе надигран с рутинното 4-6 2-6 от 21-годишния руснак Данил Медведев след само 63 минути игра.
    Двубоят стартира с няколко спокойни гейма за сервиращите, за да се стигне до 2-2, когато Медведев набързо поведе с 0-40 от ретур и се възползва още от първата си възможност за пробив. Все пак отговорът на българина не закъсня и той достигна до моментален рибрейк, след като също спечели подаването на съперника си на нула.
    За съжаление серията от брейкове не спря до тук и при 3-3 руснакът отново се добава до две възможности за пробив и макар Димитров да неутрализира първата, при втората допусна грешка от бекхенд. Нататък Медведев бе изключително стабилен на собствен сервис и не даде шанс на Григор да се върне в резултата, печелейки следващите си две подавания на нула за крайното 6-4.
    При 2-1 във втория сет българинът съумя да си осигури две възможности за пробив, но не съумя да се възползва от тях и след четири поредни точки Медведев задържа. Още в следващия гейм Григор допусна две двойни грешки в комбинация с още няколко неточности и руснакът моментално се възползва от това, пробивайки за трети път от началото на мача.
    Медведев с лекота затвърди брейка за 4-2, след което грешките продължиха да валят от ракетата на Димитров и той отново предаде подаването си, този път на нула. Младият руснак нямаше никакво намерение да се задържа по-дълго на корта и без особени затруднения затвори мача в своя полза с нов бърз гейм.
    Сега за Григор Димитров предстои участие на Мастърса с награден фонд $5,275,595 в Монреал, където ще бъде поставен под №7 в схемата след отказването на Мъри, Джокович, Вавринка и Чилич. Българинът ще започне директно от втори кръг, а кои ще бъдат евентуалните му съперници на старта ще научим по-късно днес, когато бъде изтеглен жребият за основната схема.
04 Август 2017 г. | 06:17 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site