Димитров не успя да повали Кулата от Тандил и от петия си опит

    Григор Димитров приключи рано участието си на Мастърса с награден фонд 4,835,975 в Рим, където нямаше особен късмет с жребия и още в първи кръг трябваше да срещне бившия №4 Хуан Мартин Дел Потро. Българинът отново успя да спечели сет срещу аржентинеца, но в крайна сметка не намери сили за първа победа от пет мача с Кулата от Тандил и напусна състезанието след поражение с 6-3 2-6 3-6.
    Димитров започна колебливо днешната среща, след като още в откриващия гейм допусна двойна грешка и позволи да се стигне до два шанса за пробив пред аржентинеца. Все пак Григор моментално ги неутрализира и задържа подаването си, а при 2-1 от своя страна получи брейкпойнт, но Дел Потро също успя да се измъкне.
    Два гейма по-късно българинът успя да влезе в серия от разигравания от ретур, в които успя да пречупи съперника и отново се добра до възможност за пробив. Този път Григор не пропусна момента и не само проби, но до края загуби само една-единствена точка на сервис, и то след двойна грешка.
    За съжаление в началото на втората част Димитров изпусна инициативата и отново бе притиснат още в първия си сервис гейм. Българинът отрази един брейкпойнт, но при втория сгреши и малко по-късно Кулата от Тандил вече водеше с 3-0 гейма. Но аржентинецът не спря до тук - с няколко мощни уинъра от форхенд успя да поведе с 0-40 и при третата си възможност отново проби.
    Григор успя да се "събуди" и моментално върна единия брейк, и то дори на нула, след което задържа собственото си подаване и намали за 2-4. Но аржентинецът не само бе непоколебим в следващия гейм, но в осмия за пореден път спечели подаването на противника си, а с това и втория сет.
    В решителната трета част битката бе на много високо ниво и двамата печелеха комфортно подаванията си, за да се стигне до 3-3, когато с няколко изключителни отигравания Григор си изработи шанс за пробив. За съжаление българинът допусна грешка, след което не съумя да реализира и втората си възможност и в крайна сметка Дел Потро задържа.
    Последва нов изключително оспорван гейм, в който аржентинецът отказваше да сгреши и Григор трябваше да работи здраво за всяка една точка. Българинът спаси един брейкпойнт, но накрая нервите му не издържаха и допусна двойна грешка при втория, а при 5-3 Дел Потро не изпусна възможността да затвори мача на свой сервис.
    Подобно на изминалия сезон, българинът напуска Мастърса в Рим още на старта и с едва 10 точки за световната ранглиста, а сега му предстои пътуване по посока Париж, където по традиция ще закрие сезона на клей с участие на Ролан Гарос.
15 Май 2017 г. | 22:57 ч.
Copyright © 2009-2018 Grigor Dimitrov Fan Site